Waarom heeft jouw concurrent wel vegetarische bitterballen?

Meer doen met je zoekwoorden
Als zzp'er houd ik er nog wel eens van om buiten de deur te werken. Normaal ga ik naar mijn eigen 'stam-koffiebar' maar nu ging ik eens ergens anders heen. Het was aan het einde van de middag en ik wilde vegetarische bitterballen bestellen. Toen ging het mis...

Bekijk jij je zoekwoorden wel eens?

We denken allemaal gelijk aan SEO als het om vindbaarheid gaat. Maar begin simpel en klein: bekijk eens wat je bezoekers in de zoekfunctie van je eigen website invullen. Als er meerdere keren wordt gezocht op 'vegetarische bitterballen' dan weet je dat je mogelijk klanten misloopt als dat niet op je kaart staat. Zo simpel kan het al zijn. 
Zelf heb ik naast mijn bedrijf in online media ook een uitgeverij. Hier verkoop ik bladmuziek voor orkesten. Door met regelmaat mijn zoekwoorden te bekijken weet ik gelijk waar mijn potentiële en eigen klanten op zoeken. Toen ik afgelopen zomer meerdere keren de zoekterm 'Bacardi Lemon' tegenkwam dacht ik eerst dat mijn eigen website aan één van mijn klanten met een horecazaak was gelinkt. Al snel bleek dit een enorme hit te zijn en was iedereen op zoek naar bladmuziek. Ik heb het niet uitgeschreven trouwens, maar dat is dan mijn keuze en die vertel ik dan ook aan mijn klant. 

Becardi of Bacardi Lemon

Nog zo'n leuke: welk resultaat vind mijn bezoeker als hij op Becardi Lemon zoekt? Of André van Duin in plaats van Charles Aznavour omdat André zo'n mooie uitvoering heeft gemaakt van La Bohème? Je kunt je 'content' altijd verrijken met extra informatie die niet zichtbaar is op je website maar waar wel wordt meegenomen in het zoekresultaat. Zo voorkom je een teleurgestelde klant die toevallig op 'vegatarische bitterballen' had gezocht ipv 'vegetarische bitterballen'.  

Kan ik mijn eigen zoekwoorden bekijken? 

Ik weet niet of jij toegang hebt tot de zoekwoorden op je website. Of misschien heb je helemaal geen zoekfunctie. Dat hangt allemaal af van degene die jouw website heeft gebouwd en of je een zoekwoordenmodule (2 keer letterwaarde) hebt. Gelukkig zijn heel veel websites gebouwd op basis van de fantastische motor van Wordpress en zijn hierin veel mogelijkheden.
Het verschil tussen Becardi Lemon of Bacardi Lemon is één letter. Één letter kan een hoop geld opleveren. Wil je dit probleem ook oplossen dan kan ik je helpen.

Ik wil hulp

Wil je meer weten over hoe je moet omgaan met zoekwoorden? Neem contact op of vul onderstaand formulier in.