Uitgeverij Bladmuziek

Uitgeverij Bladmuziek is een uitgeverij die gespecialiseerd is in de verkoop van bladmuziek voor orkesten. De webshop is een plek waar verschillende soorten orkesten terecht kunnen voor een groot aanbod aan bladmuziek in alle stijlen.

Samenstelling opdracht

De opdracht bestond uit de volgende onderdelen:

#1 - Online winkel voor bladmuziek

De website is een online winkel waar orkesten bladmuziek kunnen bestellen. De bladmuziek is beschikbaar in verschillende variaties voor diverse orkesten. Bezoekers hebben verschillende mogelijkheden om binnen de productencatalogus te zoeken. Zo wordt bladmuziek weergegeven op artiest, op titel of op moeilijkheidsgraad. Van ieder arrangement is een voorbeeld beschikbaar in PDF. Daarnaast wordt er ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van MP3 en video om de bezoeker een goede keuze te laten maken. Na het selecteren van de bladmuziek kan deze worden besteld en in de vorm van een PDF bestand worden gedownload. De online winkel is zo ingericht dat er achteraf betaald wordt. De reden hiervoor is dat de meeste orkesten een structuur hebben waarin een muziekcommissie muziek besteld terwijl de penningmeester verantwoordelijk is voor de betaling.

Lees meer informatie over Web development

#2 - Aanbieden van meespeel video's op de website

Omdat muzikanten altijd op zoek zijn naar voorbeelden van bladmuziek is er voor gekozen om de bladmuziek mee te laten scrollen met de audio. Een muzikant kan hiermee altijd zien hoe een bepaald stuk in een bepaalde passage klinkt.

Lees meer informatie over Video Marketing

#3 - Betalen met Stripe, Paypal of Mollie

Zodra een muziekstuk besteld is kan deze op verschillende manieren worden betaald. Alhoewel de keuze op deze website is gemaakt om achteraf te betalen is het relatief eenvoudig om bestaande betaalplatformen te integreren.

Lees meer informatie over Web development