Afscheid burgemeester Jan van Zanen

Burgemeester Jan van Zanen nam in september afscheid. Als groot liefhebber droeg hij de cultuur een warm hard toe. De gemeente Utrecht benaderde mij voor het realiseren van een afscheidsvideo met Jan als dirigent 'van de stad'.

Samenstelling opdracht

De opdracht bestond uit de volgende onderdelen:

#1 - Videomontage

Alle video's zijn door de muzikanten vanuit huis opgenomen. Op basis van een door mij gemaakte 'click-track', een soort virtuele dirigent, speelde iedereen zijn eigen partij in. De opnames zijn in mijn studio opgesplitst in een video- en een audiotrack. De video opnames zijn exact onder en naast elkaar geplaatst waardoor iedereen op hetzelfde moment speelt. Naast de muzikanten is de video aangevuld met materiaal van Jan van Zanen en sfeerbeelden van Utrecht. Alle videobewerking wordt gedaan met Final Cut Pro X.

Lees meer informatie over Video Marketing

#2 - Audiomontage

Zowel de click-track als de audiomontage zijn uitgevoerd in mijn eigen studio. Voor de click-track gebruik ik voornamelijk Studio One Pro om een beat toe te voegen aan een bestaande opname. De audio nabewerking wordt meestal gedaan in Logic Pro X. Je zal verbaast zijn hoe goed een smartphone geluid nog kan weergeven.

Lees meer informatie over Audio montage

#3 - Video hosting

Alle video's worden gedeeld via een eigen videoservice. Hiermee heb je een eigen opslag van video en kan je interactieve componenten toevoegen aan een video zoals een poll, een CTA (call-to-action) en videofunnels.

Lees meer informatie over Video Marketing